Grau Mitjà

Cicle Formatiu de Grau Mitjà en Sistemes Microinformàtics i Xarxes

El Cicle Formatiu de Sistemes Microinformàtics i Xarxes obre un ventall molt ampli i molt demandat, tant a nivell professional com en l’educatiu.
Paral·lelament, promociona l’autonomia i el desenvolupament psicosocial, acadèmic i laboral de l’alumnat.

Si t’interessa l’àrea de la informàtica i la tecnologia, en aquest cicle adquiriràs…

Com configurar, reparar i matenir equips informàtics.
Dominar les xarxes de connectivitat, des de xarxes locals fins a empreses internacionals.
Guiar la tecnologia cap al futur a través de la innovació en programació de nous softwares.
Gestionar la ciberseguretat d’empreses i espais web.

Les competències professionals que s’assoleixen en finalitzar aquesta etapa són:

Instal·lar, configurar i mantenir sistemes microinformàtics aïllats o en xarxa.
Instal·lar i configurar i mantenir xarxes locals cablades, sense fils o mixtes, en entorns reduïts i amb accés a xarxes públiques de dades.
Dur a terme la venda de productes i/o serveis a través dels diferents canals de comercialització.
Instal·lar i configurar software bàsic i d’aplicació.
Muntatge i reparació d’equips informàtics.
Seguretat i recuperació de dades.
Assessorament i assistència a clients.
Elaboració de pressupostos atenent les necessitats del client.
Dur a terme la creació i gestió d’una petita empresa realitzant els estudis previs de viabilitat, planificació i comercialització.
Implementació de gestors de continguts i portals d’aprenentatge a distància.

El CFGM en Sistemes Microinformàtics i Xarxes consta de 2000 hores de formació (1.617 hores de formació a l’escola i 383 hores de formació en centres de treball).

La formació es completa en dos cursos acadèmics.

Les classes es fan en horari de matí i existeix la possibilitat de matrícula parcial que permet cursar només determinades unitats formatives obtenint una certificació emesa per l’escola.

Oferim una formació dual, és a dir, les assignatures s’imparteixen a l’aula i alhora l’aprenentatge també es realitza durant les estades de pràctiques.

Mòduls i hores lectives associades:

Muntatge i manteniment d’equips (132 hores)
Sistemes operatius monolloc (99 hores)
Aplicacions ofimàtiques (165 hores)
Sistemes operatius en xarxa (132 hores)
Xarxes locals (198 hores)
Seguretat informàtica (99 hores)
Serveis de xarxa (165 hores)
Aplicacions web (99 hores)
Formació i orientació laboral (66 hores)
Empresa i iniciativa emprenedora (66 hores)
Anglès tècnic (99 hores)
Síntesi (297 hores)
Formació en centres de treball (383 hores)

L’Escola Joan Pelegrí ha establert una reputació notable en l’àmbit de l’educació, gràcies a les seves pràctiques i valors únics.

Enfocament pedagògic innovador

L’Escola Joan Pelegrí es caracteritza per adoptar un enfocament pedagògic innovador i modern. Mitjançant tècniques d’aprenentatge basades a resoldre reptes reals, l’alumnat adquireix experiència i alhora coneixement. Les metodologies actives i participatives són una peça clau de l’ensenyament a aquesta escola, i s’han incorporat a l’aula per fomentar la independència i la capacitat de pensament crític dels estudiants.

Atenció personalitzada a l’alumne

Partim d’un enfocament on l’alumnat està al centre de la pràctica educativa. Cada alumne és un món, i cal conèixer les seves necessitats, les seves limitacions i les seves fortaleses és clau per adaptar la pràctica docent i millorar-ne la qualitat. També, mantenim una comunicació continuada amb les famílies per tal de vetllar per al bon desenvolupament acadèmic i psicosocial de cada alumne.

Bon ambient escolar

La bona relació i la confiança entre l’equip docent i l’alumnat és una de les pedres angulars del nostre projecte educatiu. El nostre centre és un entorn segur i tot l’equip docent es forma de manera continuada perquè les aules siguin un terreny on l’alumnat pugui desenvolupar-se al màxim. Gràcies al nostre enfocament pedagògic, l’atenció personalitzada a cada alumne i els vincles que establim amb les famílies generem un clima molt agradable.

Formació integral

L’Escola Joan Pelegrí posa un èmfasi especial en la formació integral dels seus alumnes. Més enllà de l’aprenentatge acadèmic, el centre promou valors com la responsabilitat, l’empatia i la consciència social. Aquesta preocupació per l’educació holística ajuda els alumnes a créixer com individus amb una visió més àmplia i compromesa amb la seva comunitat i el món en general. Per això, tot l’equip professional del centre promou una relació de proximitat amb la qual se sosté a l’alumnat en qualsevol de les dificultats i obstacles amb què es pugui trobar durant la seva estada al centre.

Servei d’orientació acadèmica i professional

Sovint l’alumnat requereix ajuda a l’hora de prendre decisions sobre quin és el següent pas en acabar el Cicle Formatiu. És normal sentir certa confusió en aquests moments. Per això, l’equip docent els facilitem una orientació personalitzada en funció de les seves inquietuds i les seves aptituds.

Intercanvis i programes internacionals

La institució promou la internacionalització de l’educació mitjançant la participació en intercanvis i programes d’aprenentatge internacional. Aquesta oportunitat permet als estudiants interactuar amb persones de diferents cultures i aprofundir la seva comprensió del món globalitzat en què vivim.

Equipaments i instal·lacions i equips especialitzats

Destaquem per tenir una infraestructura moderna, actualitzada a les necessitats del desenvolupament acadèmic en el seu camp. Gràcies al treball amb un material d’última generació, l’alumnat pot adquirir unes habilitats pràctiques amb els estris que s’utilitzen avui dia en les empreses.

Connexions amb empreses i col·laboració amb sectors d’activitats de l’entorn proper de l’escola

Enllaçar els estudis amb l’obtenció d’un contracte de pràctiques o bé l’entrada al món laboral solen ser un punts de preocupació per a l’alumnat. Per facilitar aquests processos, tenim vincles amb diverses empreses i comerços, tant de l’entorn proper com amb empreses més grans. Així mateix, supervisem les pràctiques realitzades en les empreses perquè aquestes siguin experiències útils per al seu futur desenvolupament professional.

Aquests elements fan que aquesta escola sigui una opció educativa atractiva per als estudiants i les seves famílies que busquen una educació completa i diferent dels centres educatius convencionals.

La inserció laboral creix: Més de la meitat dels graduats en cicles formatius troben feina fixa en menys d’un any!

Aquests estudis capaciten a l’alumnat per entrar al món laboral i alhora permeten accedir a uns estudis de Cicle Formatiu de Grau Superior relacionats.

Àrees de treball

    El departament d’informàtica, tècnic o de processament de dades de qualsevol empresa.
    Empreses especialitzades en el sector informàtic.

    Sortides laborals

        Desenvolupador/a de Software o Programador/a: Crea aplicacions i programari personalitzat per a empreses o com a freelance.
        Tècnic/a de Sistemes Informàtics: Manté i repara equips i sistemes informàtics en empreses i institucions.
        Administrador/a de Xarxes: Configura, administra i supervisa les xarxes d’informació d’una organització, assegurant-ne la funcionalitat i seguretat.
        Especialista en Ciberseguretat: Protegeix les dades i la infraestructura de les organitzacions contra amenaces cibernètiques, fent anàlisis i implementant mesures de seguretat.

        Accés als Cicles Formatius de Grau Superior

            L’alumnat que en finalitzar aquests estudis tingui 19 anys podrà fer la prova d’accés a grau superior amb exempció de la part específica de la prova, mentre que la resta d’alumnes hauran de fer un curs pont. Els CFGS relacionats als que pot accedir són:

            Administració de sistemes informàtics en xarxa
            Administració de sistemes informàtics en xarxa, perfil professional en ciberseguretat
            Desenvolupament d’aplicacions multiplataforma
            Desenvolupament d’aplicacions multiplataforma, perfil professional d’informàtica aplicada a la logística
            Desenvolupament d’aplicacions multiplataforma, perfil professional de programació de videojocs i oci digital
            Desenvolupament d’aplicacions web
            Desenvolupament d’aplicacions web, perfil professional en bioinformàtica

            QUÈ FAN ELS NOSTRES EXALUMNES?

                Segons una enquesta realitzada el 2023 en alumnes recentment graduats del CFGM de Sistemes Microinformàtics i Xarxes, vam obtenir aquestes respostes:

                Un 75% ha optat per seguir estudiant.
                Un 25% estudia i treballa.

                DADES PROMETEDORES PER A ESTUDIANTS DE CICLES

                Un nou informe sobre l’Inserció Laboral de les Ensenyances Professionals 2023 ha revelat dades prometedores per a futures i futurs estudiants. Segons aquest estudi, un 54,5% dels graduats dels cicles de grau mitjà o superior durant el curs 2021-2022 van trobar feina en un termini de sis a nou mesos després de finalitzar els seus estudis.

                Aquesta xifra reflecteix un creixent reconeixement de la qualitat i pertinència d’aquests programes educatius en el mercat laboral actual. Amb més de la meitat dels graduats aconseguint un contracte en un termini relativament curt, és evident que els cicles formatius ofereixen una ruta prometedora cap a una carrera professional exitosa.

                Sortides

                    Visites a empreses i entitats. Formem part de diversos projectes com Fundació BCN Formació professional i de XarxaFP que ens vinculen amb diverses empreses de reconeixement nacional i internacional. També participem de projectes locals com “Apadrina un comerç” en què col·laborem amb les empreses i entitats de l’Associació de Comerços de la Creu Coberta de manera regular.
                    Taules rodones amb exalumnes, on ens expliquen la seva trajectòria i ens donen consells sobre la deriva del clima i el mercat laboral actual des de la seva experiència.
                    Concursos i premis: participem de diverses competicions per estimular la seva creativitat, les seves capacitats i fomentar el creixement professional i curricular de l’alumnat.
                    Tallers i xerrades d’orientació acadèmica i professional: per tal d’encaminar l’alumnat vers el seu futur acadèmic i laboral, comptem amb l’assessoria i la menció de diferents professionals del sector per inspirar i assessorar en la presa de decisions.
                    Sortides de convivència: Per tal que l’alumnat tingui un desenvolupament psicosocial i humà, fomentem el treball en equip i les bones relacions escolars amb excursions per dinamitzar la bona relació entre l’alumnat.
                    Mobilitat internacional ERASMUS +: formem part del programa de mobilitat ERASMUS+ europeu. Per això l’alumnat pot realitzar estades d’intercanvi formatiu i de pràctiques a països de la Unió Europea.

                    Accediu al document Quin Batxillerat vull fer? amb la descripció de les matèries i els diferents itineraris.

                    L’Escola Joan Pelegrí forma part del programa de mobilitat ERASMUS+ europeu.

                    Diverses alumnes ja han realitzat estades de formació i pràctiques anteriorment i corroborem que és una experiència molt positiva i enriquidora que obre a moltíssimes oportunitats acadèmiques i laborals. Podeu llegir-ne el testimoni a la nostra secció de notícies.